T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜMRANİYE - ÜMRANİYE CELALEDDİN ÖKTEN HOCA İMAM HATİP ORTAOKULU

11-17 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası

Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında 6/A sınıfı öğrencilerimizden Esma Nur GÖRÜNMEK, Hiranur ÇALHAN, ve Nurcan MATRI bilgilendirme çalışmaları yaptılar. Öğrencilerimize başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

 

Aşırı tuz tüketimi insan sağlığına olumsuz yönde etkilediği için az ama iyotlu tuz kullanılmasına özen gösterilmesi gereklidir. Aşırı tuz tüketimi kişinin kan basıncını yükseltir ve inme, kalp krizi, kalp hastalıkları risklerinin artmasına sebep olmaktadır.

 

Aşırı tuz tüketimini azaltmak için;

Yaptığınız yemeklerde kullandığınız tuz miktarını yavaş yavaş azaltın.

Yemeklerinizi lezzetlendirmek için tuz yerine; çeşitli baharatlar, dereotu, maydanoz limon ve sarımsak gibi besinler kullanın.

Çocuklarınızda yemeklerine tuz ekleme alışkanlığı gelişmemesi için sofranızdan tuzu ve tuzlu sosları kaldırın.

Hazır besinleri satın almadan etiketini mutlaka okuyun ve daha az tuz içerenleri tercih edin.

Turşu, konserve, salamura yaprak, zeytin ve peynir gibi besinleri tüketmeden önce mutlaka suyla yıkayın/suda bekletin; daha fazla taze sebze ve meyve tüketin.

 

12-03-201912-03-201912-03-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.03.2019 - Güncelleme: 07.01.2022 09:34 - Görüntülenme: 589
Kaynak: https://sggm.saglik.gov.tr/TR,32860/1218martdunyatuzadikkathaftasi.html
  Beğen | 0  kişi beğendi